Så vidt vi ved en af de første Escape Games, der blev skabt i København. De har et stor receptionsområde, hvor man kan vente, inden man skal spille. Der er mulighed for at købe kildevand, der kan tages med i rummet. Time Quest har fem rum, “Bomben”, “Prison Break”, “Banken”, “Bedrag” og “Laboratoriet”.

Praktisk information


Bomben

Vi har afprøvet rummet, “Bomben”. Historien foregår i koldkrigstiden med et spiontema. Man er blevet lukket inde i et kontor med en skjult bombe og skal finde frem til denne og desarmere den indenfor den time der er indtil bomben eksploderer.

Det er et rum med spændende og opfindsomme puzzles. Der er endda flere af disse som er ret godt fundet på med en “wow”-effekt. Der er enkelte puzzles, der dog involverer teknologi, der bryder med illusionen om at befinde sig i 80’erne, men det fjerner dog ikke den overordnede oplevelse af et spændende og gennemtænkt spil.

Dato prøvet: 21. juni 2014
Antal deltagere: 3-5 personer
Varighed: 60 minutter

Miljø / stemning
Wow faktor
Puzzles opfindsomhed
Puzzles variation
Samlet vurdering


Prison Break

Rummet “Prison Break” er specielt udviklet for par (Nej, ikke den slags rum). Det kan derfor fint anvendes til en date. Dette rum er samtidigt en smule billigere pr. person end de andre rum. Rummet har i øvrigt ikke relation til tv-serien af samme navn.

Man er låst sammen med sin partner med håndjern så det gælder om at være enige om hvordan man bevæger sig rundt i rummet. Man skal ikke være mørkeræd eller klaustrofobisk da rummet ikke er særligt stort og heller ikke særligt belyst. Alt sammen for at skabe en stemning af  at man virkeligt er indespærret i et fængsel. Rummet er godt afbalanceret til at man kun er 2 spillere og der er god alsidighed mellem gåderne.

Dato prøvet: 7. januar 2015
Antal deltagere: 2 personer
Varighed: 60 minutter

Miljø / stemning
Wow faktor
Puzzles opfindsomhed
Puzzles variation
Samlet vurdering


Banken

“Banken” er et af de bedre rum vi har prøvet. Plottet i spillet er, at stjæle en diamant fra en bank og undervejs overkomme de sikkerhedsanstaltninger, der er gjort for at beskytte diamanten.

Spillet har stor variation i de puzzles, der skal løses, og der er generelt en del teknologi og gadgets involveret undervejs. Det er altid godt, og viser, der er gjort noget ud af det.

“Banken” er et af de spil, hvor det er spillerne selv, der bestemmer, hvornår de har behov for hjælp til en opgave. Denne hjælp fås via en iPad, og brug af hjælp koster nogle strafminutter, der lægges til spilernes resultattid. Så selvom gruppen løser rummet på f.eks. 55 minutter, så vil resultattiden godt kunne overstige de 60 minutter. Det fungerer i det hele taget godt.

Det skal bemærkes, at rummet er ret mørkt, hvilket kan være et problem, hvis man ser mindre godt.


Dato prøvet: 30. april 2016
Antal deltagere: 3-5 personer
Varighed: 60 minutter

Miljø / stemning
Wow faktor
Puzzles opfindsomhed
Puzzles variation
Samlet vurdering


Bedrag

Rummet “Bedrag” er også værd at nævne . Det er udviklet i samarbejde med DR og har tema efter dramaserien af samme navn.


Laboratoriet

Missionen er at redde verden fra udslettelse af en gal videnskabsmands mennesskeskabte virus. I stedet for at en game master fortæller om plottet bliver man introduceret til spillet med en video.

Som i næsten alle andre rum hos Time Quest styrer man selv hvornår man ved have hjælp, det foregår med en iPad som man bruger til at skanne en QR kode (2d-stregkode) med. For hvert hint man vælger at få via iPad’en tillægges strafminutter til tiden.

Dette rum er meget varieret og har mange opfindsomme gåder – forfriskende og overraskende få hængelåse. De puzzles der skal løses passer for de flestes tilfælde rigtig godt til laboratorietemaet.

Som vi har oplevet i andre af TimeQuests rum er der mange mekaniske og tekniske gåder hvor en handling resulterer i et overraskende resultat.

 


Dato prøvet: 16. juni 2016
Antal deltagere: 3-5 personer
Varighed: 60 minutter

Miljø / stemning
Wow faktor
Puzzles opfindsomhed
Puzzles variation
Samlet vurdering