Escape Room by Midgaard Event benytter de gamle lokaler fra Mystery Escape. De har dog ændret og pyntet meget på stedet og erstattet de gamle rum med helt nye. Escape Room by Midgaard Event har nogle af de flotteste og mest gennemførte lokaliteter vi har set. I receptionen er der mulighed for køb af forfriskninger til før, under (ja man må tage øl/vand i rummet) og efter – udvalget er også imponerende med champagner af høj kvalitet. De har 3 ens rum, så der er mulighed for større grupper / firmaer  kan spille samtidigt, så man bagefter kan snakke om, hvor godt det er gået. Derudover har de fået tilføjet Sherlock Holmes rummet som er beskrevet til sidst her.

Praktisk information:


Da Vinci Escape Room

 

Allerede fra ankomsten i reception og helt frem til døren ind til escape rummet er stemningen sat med forskellige virkemidler. Spillet starter ved, at man modtager sine instrukser fra den kutteklædte gamemaster, der kort fortæller om plottet, og derefter er man i rummet, hvor en kort introduktionsvideo sætter stemningen. Generelt er også spillokale og puzzles gennemført i det store hele i fht. tidsperioden og historien.

Man kan vælge før man starter hvilken sværhedgrad for rummet der ønskes, det vil sige hvor hurtigt og hvor meget gamemasteren skal hjælpe under spillet. Derudover kan man også få vist på skærmen, hvor langt man er kommet i spillet, så man har en ide om, hvor langt fra målet man er. Vi kunne mærke at rummet og puzzles var godt gennemarbejdet, og det var pædagogisk oprettet, så man hele tiden vidste, hvor man skulle bruge løsningen fra de forskellige puzzles.

 

Dato prøvet: 24. februar2017
Antal deltagere: 3-6
Varighed: 60 minutter

Miljø / stemning
Wow faktor
Puzzles opfindsomhed
Puzzles variation
Samlet vurdering


Sherlock Escape Room

Sherlock-rummet er egentlig bygget som et rum, hvor to hold skal samarbejde, men rummet tilbydes også i en VIP-version, hvor man kun er et hold og til gengæld har noget længere tid. Vi spillede VIP-versionen, hvor vi som et hold skulle klare samtlige rum og gåder på to timer i stedet for versionen med to hold, der skal arbejde sammen i to separate rum og så får 75 minutter til de samme gåder. VIP-versionen har en lille variationstilpasning for at det kan fungere både i hold og samlet.

Midgaards gamemaster giver den lidt ekstra med at være udklædt og leve sig ind i rollen. Det giver et pift opad til stemningen (tak til vores gamemaster Poppy) – den professionelle introvideo til rummet er også en rigtig god stemningssætter.

Hvis man er til mekanik og gadgets går man ikke skuffet fra rummet. Der bliver ved flere lejligheder overrasket med uventede opfindsomme tekniske spidsfindigheder. Tidsånden er også ramt rigtig godt. Der er for eksempel kun gåder, der passer rigtigt fint til Sherlock Holmes-universet. En ting vi synes er lidt syndt er, at de fysiske rum befinder sig i en kælder, men selve historien skulle forestille at være i en herskabslejlighed. En ting vi vil nævne til andre, der vil forsøge sig med VIP-versionen er, at 120 minutter er lang tid at være på, så husk at være tanket godt op med energi og væske.

Det er nogle gang svært at lave disse anmeldelser, da det kribler i fingrene for at dele de sjove udfordringer, men det ville være syndt for jer, der ikke har prøvet rummet endnu. Vi sætter os på hænderne og ønsker god fornøjelse.

Dato prøvet: 7. juni 2018
Antal deltagere: 6-12 for versionen med to grupper, 3-6 for VIP-versionen
Varighed: 75 minutter for gruppeversionen, 120 minutter for VIP-versionen

Miljø / stemning
Wow faktor
Puzzles opfindsomhed
Puzzles variation
Samlet vurdering